Info

1464

Ik run de Tolkienwinkel sinds 1986. Eerst via het versturen van catalogi (en ben ik blij dat ik van dat gezeur af ben!) en daarna online via de websites www.tolkienwinkel.nl en www.tolkienshop.com. Klanten ontmoette ik wel op de beurzen in binnen- en buitenland waar ik een kraam had, maar als zoon van een winkelier voelde ik het ontbreken van een winkelpand toch als een gemis. Met de huur van het Utrechtse Jaagpad 2 te Leiden is dus een oude droom bewaarheid.

Het pand is zo groot (3.5 bij 30 meter) dat ik niet alles gebruik voor de winkel. Niet alleen worden er bijeenkomsten van het Tolkien Genootschap (een herberg) gehouden, maar ook een tweede droomwens heb ik in vervulling laten gaan: het hebben van een Tolkien Museum waar ik mijn omvangrijke privé-verzameling kan tonen. In het gratis te bezoeken Tolkien Museum vindt u eerste drukken, gesigneerde boeken, brieven van Tolkien, vertalingen van over de gehele wereld en een permanente expositie over het bezoek van Tolkien aan Nederland in 1958.

Op 7 augustus 2004 vond de officiële opening van het museum. Zo'n 200 man hoorde in een wel erg warme winkel (het was buiten 30 graden, binnen een stuk meer) een prachtige openingstoespraak van cabaretier en Tolkienliefhebber Diederik van Vleuten. Daarna gaf de Italiaanse folkgroep Lingalad een concert met Tolkienliederen dat -gezien het weer- buiten aan de gracht werd gegeven. Leden van het Vlaamse Tolkiengenootschap Elanor deden de buurt opschrikken en dwongen automobilisten tot stoppen met hun wapenschouw en hun prachtige kostuums. Waar anders kun je een nazgûl zien flipperen op de Lord of the Rings flipperkast dan in de Tolkienwinkel...

Openingstijden van de winkel en het museum:

- donderdag 10.00 - 18.00 uur

- zaterdag 10.00 - 18.00 uur

- op afspraak via rene@tolkienwinkel.nl. Overdag of 's avonds (ook zondag), mij maakt het niet uit als ik het maar van te voren weet.

Routebeschrijving:

Per auto: vanaf de A4 (en niet de A44) Amsterdam - Den Haag neem je afslag Leiden-Oost. Blijf de bordjes Leiden-Oost volgen en als je Leiden binnenrijdt zit je op de Hoge Rijndijk. Na ongeveer een kilometer zie je links van de weg een Shell benzinestation. Ga dan direct de eerste rechts (langs de kringloopwinkel het straatje in en niet de brug over en dan rechts, want dan zit je verkeerd) en je bent op het Utrechtse Jaagpad. Het pand direct om de hoek is nummer 2.

Vanaf de N11 Alphen a/d Rijn - Leiden is de afslag ook Leiden-Oost en is de route verder gelijk als boven.

Parkeren in Leiden kost 2 euro per uur (van 9 tot 19.30 uur).

Per trein:

Vanaf Leiden CS neem je Arriva bus 7, 169 of 182. Na ongeveer 10 minuten stap je uit bij Halte Plantage. Ca. 200 meter doorlopen en na de brug direct linksaf: Utrechtse Jaagpad. Als je liever loopt: vanaf het station is het ongeveer 40 minuten lopen, vanuit het centrum 20.

De winkel komt naar u toe!

Op de navolgende beurzen/evenementen is de Tolkienwinkel aanwezig. Omdat de voorraad te gevarieerd is kan ik onmogelijk alles meenemen, dus ben je ergens in geïnteresseerd, laat dat dan vooraf even weten en ik neem het vrijblijvend mee. Overigens is de winkel en het museum op die dagen ook gewoon open.

- 7 juli: boekenmarkt Dordrecht. Ik sta op mijn vaste plekje op het Statenplein

- 19/21 juli: Tolkien Thing, Rittergut Lützensömmern, Duitsland

- 4 aug: Deventer Boekenmarkt

 

Betaling voor internet aankoop

U kunt betalen per overschrijving naar onze bankrekening, via postwissel, door aangetekend contant geld op te sturen en via Paypal. In principe worden bestellingen binnen 24 uur na ontvangst van de betaling verstuurd. You pay, we mail.

U kunt natuurlijk ook naar de winkel aan het Utrechtse Jaagpad 2 te Leiden komen om daar alle producten te zien en aan te schaffen. Vrijwel alles dat in de catalogus staat is op voorraad en ook in de winkel aanwezig. Op de info pagina staan gegevens als openingstijden en een routebeschrijving voor auto en OV.

De Tolkienwinkel is een uit de hand gelopen hobby en zijn wij zelf ook liefhebbers. Met genoegen beantwoorden we dan ook iedere vraag over Tolkien en de goederen. Een lezing geven bij een studentenvereniging, in een bibliotheek e.d. is ook mogelijk.

Alle artikelen zijn nieuw tenzij anders aangegeven door de term 'antiquarisch', gevolgd door een beschrijving van de conditie van het artikel.

- als nieuw: vlekkeloos

- zeer goed staat: tweedehands, maar zonder schade

- goede staat: wat lichte schade, zoals kreukels en scheurtjes

- leesexemplaar: veel schade

"Voorbestellen" wil zeggen dat het item nog niet leverbaar is, maar als u hem nu al besteld en betaald weet u zeker dat u een exemplaar toegestuurd krijgt zodra het leverbaar is. Voorbestellen zonder vooruitbetalen is ook mogelijk (stuur dan een mailtje), maar bedenk dat zij die wel vooruit hebben betaald eerst geleverd krijgen. Er is dus een -kleine- kans dat u achter het net vist. Een voordeel van vooruitbetalen is ook dat u het item geleverd krijgt voor die prijs. Soms verhoogt de leverancier de prijs als het product leverbaar is, maar daar heeft u dus geen last van.

Betaalopties:

- overschrijving naar de bankrekening van de Tolkienwinkel

- Western Union Money Order (verkrijgbaar op het postkantoor) of MoneyGram (GWK)

- contant geld sturen (aangetekend)

- Paypal via account rene@tolkienwinkel.nl

Bij het afronden van uw bestelling kunt u uw keuze aangeven en krijgt u automatisch de relevante gegevens. Het principe is altijd "you pay, we mail". Oftewel bestellingen worden verstuurd in de volgorde waarin de betalingen ontvangen worden.

Als u per Paypal heeft betaald en om wat voor reden de bestelling wilt retourneren, vergoed Paypal de retour-verzendkosten voor Nederland en België. Zie de Paypal website voor meer info.


Volg ons op Facebook: Rene van Rossenberg

en Instagram: tolkienwinkel_

!